Wolfgang Amadeus Mozart

31 01 2010

Mozart va ser un músic austíac que va néixer 1756 a la ciutat de Salzburg.

Va ser un nen prodigi, als tres anys ja tocava el clavicèmbal, als quatre començava amb el violí, als cinc ja escrivia les primeres partitures i als sis anys tocava en públic, sol o bé acompanyat de la seva germana gran Nanerl.

El seu pare era Leopold Mozart i també era músic. Ell va ser el seu primer mestre.

Els germans Mozart, acompanyats del seu pare, van viatjar per tot Europa. A tot arreu on anaven, els nens prodigis Mozart provocaven admiració. Mozart va avançar molt ràpid.

Als sis anys es presentar com a concertista de piano en públic. Va fer els primers concerts a Munich i Viena junt amb la seva germana Nannerl, que era cinc anys més gran que ell.

Wolfgang Amadeus Mozart va escriure la seva primera òpera quan tenia 13 anys i la va estrenar amb un gran èxit. Als 15 anys fou nomenat Konzertmeister (mestre de música) de la cort de Salzburg.

En el últims anys de la seva vida, tot i passar per dificultats de tot tipus, va escriure alguna de les seves obres mestres: la serenata per a orquestra de corda Eine Kleine Nachtumusik (Petita Serenata Nocturna), la Simfonia núm. 40, el concert per a Clarinet i orquestra, l’òpera La flauta màgica, vàries òperes bufes i el Rèquiem, que va deixar inacabat.

Mozart va morir a Viena, als 36 anys quan li faltaven poques pàgines per acabar el Rèquiem, i en la més absoluta misèria.

En la seva curta vida, aquest compositor va escriure més de 600 obres de tots els gèneres musicals.

Clica la foto per conèixer més sobre Mozart:


Escolta un fragment de” Eine kleine Nachtmusik” Allegro

Escolta un fragment de la la flauta màgica “La reina de la nit”

Escolta un fragment del concert per a Clarinet i orquestra

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: