La història de Peer Gynt

27 09 2009

HISTÒRIA DE PEER GYNT, D’HENRIK IBSEN

 

Peer Gynt era el jove més trapella d’un poblet de Noruega. Ni treballava ni seguia les normes, i enamorava totes les noies.

 

Peer es va enamorar de Solveig, una noia bonica i encantadora. Però Peer Gynt agradava tant a totes les noies que, en un casament la núvia li va dir:

 

–         Oh, Peer Gynt, sóc tan desgraciada. No estimo el meu marit perquè estic enamorada de tu. Fugim junts!

 

Peer Gynt no s’ho va pensar dues vegades i van fugir! Però com que no l’estimava, i no li agradaven gens els compromisos, l’endemà va abandonar la núvia fugitiva per empaitar una altra noia misteriosa que es va presentar dient:

 

–         Oh, Peer Gynt, sóc la filla del rei dels trolls. Vine a conèixer el meu pare al Palau de la Muntanya. Te’l presentaré i li diré que em vull casar amb tu.

 

Com que això de treballar, a Peer Gynt no li agradava gaire, va pensar que fer de príncep podia ser un bon ofici. I així, a cavall d’un porc gegant, es van encaminar cap al Palau de la Muntanya.

 

El que Peer Gynt desconeixia era el costum dels trolls de menjar-se els convidats. I quan estaven a punt de cruspir-se’l, en aquell moment, es van sentir unes campanes que tocaven a la llunyania!

 

I tothom sap, si més no a Noruega, que cap troll no suporta el so de les campanes! Sense trolls a la vista, Peer Gynt va abandonar el Palau de la Muntanya i es va dirigir cap al seu poble on va retrobar Solveig, que l’esperava.

 

Al cap de pocs dies, Peer Gynt tornava a fugir, ara a l’Àfrica, on va viure aventures extraordinàries.

 

Al desert va trobar uns lladres que havien assaltat un emperador i que en veure’l van escapar-se cames ajudeu-me i van abandonar el botí.

 

Vestit d’emperador, Peer Gynt es va presentar en un campament beduí on va ser pres per un gran profeta i tractat amb grans honors.

 

En aquest campament, hi vivia una princesa per qui Peer Gynt es va sentir immediatament seduït. Però, al cap de pocs dies, la princesa va fugir i se li va emportar totes les riqueses.

 

I així va ser com Peer Gynt es va adonar que era hora de tornar al seu poble, a passar la resta dels dies amb l’única dona que estimava de debò, la bonica Solveig.

 

princesa

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: