J. S. BACH

25 09 2009

BachJohann Sebastian Bach va néixer a Eisenach (Alemanya) el 1685. Era el més jove de vuit fills. El seu pare era músic de l’orquestra a Eisenach i el va iniciar en la música. Quan va morir el pare (Johann tenia només vuit anys), va anar a viure amb el seu oncle, Johann Christoph Bach, que també era músic, organista, i que li va ensenyar a tocar aquest instrument. Més endavant va formar part d’un cor a l’escola i també va treballar com a violinista tot i ser un adolescent, encara. El 1703 (amb divuit anys) fou nomenat organista a la cort.

El 1707 es va casar amb la seva cosina, Maria Barbara Bach. Va seguir treballant com a organista i compositor, fins que es va discutir amb el consell parroquial per a qui treballava. Llavors es traslladà a Weimar. Més endavant va marxar a Köthen per dirigir l’orquestra de la cort del príncep Leopold. També viatjà a Viena.

El 1720 va morir la seva esposa, i un any desprès es casà amb Anna Magdalena Wilcken, una excel·lent soprano.

Va tenir tretze fills, dels quals tres van ser músics molt reconeguts: Wilhelm Friedmann Bach (1710-1784), Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) i Johann Christiam Bach (1735-1782).

Va treballar de cantor, de director musical, de compositor i de mestre.

Els darrers anys de la seva vida va patir una malaltia a la vista. El van operar dos cops sense resultats.

Considerat el músic més important del Barroc. També fou el membre més important de la seva gran família, una nissaga de músics, des dels seus avantpassats fins als seus descendents, al segle XIX.

Va ser conegut a Alemanya com a organista, però no com a compositor. De fet, molts anys desprès de la seva mort, al s. XIX, ningú recordava l’obra de J. S. Bach, fins que un musicòleg va publicar una biografia seva, i Mendelssohn (un músic famós) va dirigir una obra seva.

Les seves obres més importants són:

Concerts de Brandenburg (per a diversos solistes i orquestra).

La passió segons san Mateu (obra vocal)

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: